Hud og Hårklinikken

Hårfjerning med diodelaser

Hårfjerning

Hårfjerning med Soprano Ice er en revolusjonerende 810nm diodelaser plattform som tilbyr permanent hårreduksjon for alle hudtyper.

Diodelaserbehandling for sjenerende hårvekst ble godkjent av amerikanske helsemyndigheter (FDA) i desember 1997. Det er vist i flere større studier at varig hårreduksjon over store områder på kroppen kan oppnås.

En viktig forskjell på diodelaser fremfor elektrolyse er at laseren dekker større felt, og ikke ett og ett hår. Dermed er det mulig å behandle store områder, og hele regioner som legger og lår, i en seanse. Hårfjerning med bruk av laser er det bruksområdet for laser som er mest kjent og forsket på av den kosmetiskmedisinske bransjen. Tusenvis av pasienter verden over har fått gleden av et liv uten uønsket hår.

IN-Motion teknologien varmer gradvis opp hårsekkene under huden til de ikke lenger kan produsere nye hår. Siden laseren er i konstant bevegelse, kan behandlingsområdet bli større, noe som gjør at behandlingsøktene går raskt.

Ved tilstrekkelig høy temperatur ødelegges hårroten varig. Temperaturen bestemmes av laserlysets dose, og de innstillinger som velges. For å oppnå et optimalt resultat med minst mulig risiko for bivirkninger er det viktig å justere dosen i forhold til fargen på hud og hår. Sammenlignet med annet utstyr for hårfjerning er risikoen for hudskade liten. Laserens innebygde kjølesystem avgrenser den nødvendige temperaturstigningen til hårrøttene, og dermed oppnås selektiv hårfjerning.

Er det noen som ikke kan behandles?

Alle som henvender seg til klinikken for hårfjerning vil først gjennomgå en konsultasjon. Optimalt resultat fås ved kombinasjonen lys hud og mørkt hår. Vår diodelaser kan behandle alle hudtyper uansett pigmentering, og personer med mørkere hudtyper må regne med flere behandlinger.

Er det noen forberedelser som er nødvendig å gjøre før behandling?

Unngå solarium eller overdreven soling de nærmeste 2-3 uker før behandling da dette øker risikoen for midlertidig pigmenttap. Pigmenttap etter behandling ses imidlertid kun hos ca. 1 av 100 (1 %), forutsatt kyndig vurdering før behandling. Behandlingen er også mer effektiv jo lysere huden er. Kombinasjonen lys hud og mørkt hår gir best resultat. Du må ikke vokse, stripse eller nappe hårene den siste uken før behandling. Laseren virker kun på hårsekker som inneholder hår. Barber derimot området som skal behandles samme dag.

Ikke bruk kvisekremer eller andre hudirriterende kremer, f. eks. peeling- eller slipekremer de siste par dager før behandling.  I vekstfasen inneholder hårsekken en tykk hårrot med et pigment som absorberer laserlyset. Laseren har ingen virkning på hår i hvilefase. Hårene skal være glattbarbert samme dag eller kvelden før, det blir mye mindre smerter av det og vi trenger ikke å se hårene når vi behandler.

 

Er det nødvendig med flere behandlinger?
Kun hårsekker i vekstfase ødelegges under behandling. Andelen hår i vekstfase varierer i ulike regioner på kroppen. Behandlingen må gjentas inntil alle hårsekker i det aktuelle område er varig ødelagt. Antall behandlinger avhenger derfor av hvilken kroppsdel som behandles.

For å få et optimalt resultat anbefaler vi at du gjennomfører 4 til 8 behandlinger. Noen områder samt lysere og eller tynne hår kan trenge flere behandlinger.

Hvor ofte må behandlingen gjentas?
Det er individuelt hvor mange behandlinger som er nødvendig, da dette har med hvordan den enkeltes hormonelle system fungerer. Som en pekepinn sier vi at ansikt behandles på nytt etter 4-6 uker, mens andre områder behandles med et intervall på 1-3 måneder.

Er behandlingen smertefull?

Mer behagelig enn noen gang!
Pain-Free, Hair-Free varmer forsiktig opp hårsekkene med skånsomme laserpulser mens du har det komfortabelt. Nesten hvilken som helst del av kroppen kan behandles trygt og behagelig, også områder som ansikt, nakke, ben, armer, bikinilinje, rygg om mage.

Hva kreves av etterbehandling?

Siden metoden bygger på at hårsekkene tilføres en brannskade, oppstår normalt en viss hudrødme. Inneholder huden mye pigment kan forbigående pigmentforandringer oppstå. Det kan også klø i huden noen dager etter behandlingen. Unngå direkte soleksponering på behandlet område i min 2 dager etter behandlingen. Benytt solkrem med høy faktor etter behandlingen i én uke.

 

Er hårfjerning med laser varig?

Hårreduksjon er dokumentert varig og permanent. Økt hårvekst forårsaket av hormoner, medisiner etc kan oppstå i fremtiden.

Det er viktig å opplyse om forhold som kan ha innvirkning på behandlingen, som soling, medisiner, graviditet eller lignende.

Alle kan bli hår frie, det er antall ganger som avgjør.

Behandlingen anbefales ikke ved sykdommer, graviditet eller ved bruk av tetracykliner og blodfortynnende medisiner.

  • Klinikken tar ikke ansvar for skade på eventuelt tatoveringer.

 

les mer om vår Soprano laser HER eller Facebook-siden til Soprano.

Vi er billigst på hårfjerning med Diodelaser!

Du får kvalitet med medisinsk klasse 4, medisinsk diodelaser med dokumentert og permanent effekt. Vi har over ti års erfaring med laser.