Hud og Hårklinikken

Plastikk kirurgi med Nemo Klinikken

Plastikk kirurgi

Vi har et nært og godt samarbeid med Nimo klinikken, som har en av landets beste og mest erfarne plastikk kirurger. Plastikk kirurgi på høyt internasjonalt nivå med topp moderne utstyr i flotte lokaler. Nimo klinikken tar vare på deg fra første konsultasjon til siste kontroll. Dr. Morten H. Haug kommer til oss, og du kan få råd og veiledning av ham.

Les mer om klinikken her:

Les mer om Dr. Haug her

Fillere & Botox

Kosmetiske injeksjoner

​Med tiden vil skader som følge av direkte sollys, tyngdekraft og mange år med smiling og mysing, få huden vår til å foldes og rynkes. Alle rynker skyldes at vev under ansiktshuden mister sin elastisitet.

For ikke lenge siden hadde personer med dype rynker to alternative. Enten kunne de legge seg under kniven eller leve med et ansikt tæret av tidens tegn. Med utvikling i kosmetisk medisin har vi imidlertid fått alternativer, og vi kan nå skru tiden tilbake med en rekke vel utprøvde anti-aldringsbehandlinger.

 

Botox®

​Botox® ble først introdusert som skjønnhetsbehandling for to tiår siden, og Botox® er nå en av våre mest populære måter å redusere kråketær, ansiktsrynker, uttrykkslinjer og bekymringsrynker rundt øynene og pannen. Botoxinnsprøytinger kommer fra en nervegift, Botulinuim, type A. I en svekket utgave blir denne sprøytet inn i huden for å blokkere nerveimpulser og paralysere ansiktsmuskler som trekker i huden og skaper uttrykkslinjer som bekymringsrynker og kråketær.

 

Fillere

Vi bruker Juvederm

Hudfillere blir injisert akkurat som Botox. Forskjellen er at hudfillere er en flytende substans som blir injisert under huden for å fylle inn linjer og heve vev for å skape et mer ungdommelig utseende. Fillere gjenskaper volum i ansiktet, og kan skape struktur i tillegg. Avhengig av typen filler og hvilken dybbe den blir injisert på, kan du myke ut fine linjer på hudens overflate, fylle ut dype linjer som nasiolabiale folder, fremheve myke vev som for eksempel lepper eller til og med effektivt fremheve strukturen til dine ansiktsben. Man kan forebedre hudstrukturen og tilføre mer fuktighet i huden så du får en jevnere hudtone og redusere linjer i ansiktet. Vi anbefaler konsultasjon hos lege for å finne den beste behandlingen for deg. Botox og fillere blir utført av lege eller sykepleier med lang erfaring.

Ikke-kirurgisk ansiktsløft

​Ikke-kirurgisk ansiktsløft, også kjent som flytende ansiktsløft, er en form for ansiktskonturprosedyre som involverer bruk av strategisk plasserte Botox® og hudfillere rundt om i ansiktet. Ikke-kirurgisk ansiktsløft kan skape en yngre, rundere look. Ikke-kirurgisk ansiktsløft har gjort et bemerkelsesverdig inntrykk på estetisk medisin de siste årene. Det er mer subtilt enn kirurgi og et økende antall mennesker benytter seg av ikke-kirurgisk ansiktsløft i stedet for mer tradisjonelle kirurgiske ansiktsløftprosedyrer.

Dermapen & Dermaroller

Hur fungerar microneedling?

Verktyget rullas längs med huden och nålarna penetrerar det övre hudlagret upp till ett djup av 3mm. Detta skapar en mängd mycket små hål. Proceduren får kroppen att reagera genom att skapa nytt kollagen och elastinfibrer. Som svar på stimuleringen blir huden fylligare och tjockare, vilket reducerar synligheten av ärr, fina linjer och rynkor. Det hjälper även mot flera andra synliga hudproblem. Läs mer här om hur det fungerar

Vad finns det för fördelar med microneedling?

 •  Det kan markant öka effektiviteten av penetrationen av aktiva ingredienser i hudkrämer.
 • Det stimulerar blodcirkulationen och kollagenproduktionen
 • Det är mycket kostnadseffektivt jämfört med andra metoder
 • När nålar av medicinskt klassad stål eller titan används är det icke-allergiframkallande för mänsklig vävnad.
 • Kan utföras på alla hudtyper, inklusive färgad och känslig hy
 • Det kan utföras på alla områden av ansiktet, hårbotten och kroppen inklusive ömtålig hud såsom runt ögonen, runt munnen och halsen 

Hur snabbt ger microneedling resultat?

Som du kan föreställa dig så beror tiden du kommer att få synliga resultat på vad det är du vill behandla och hur mycket huden behöver återskapa hudområdet i fråga. Processen av hudförnyelse kan pågå under flera veckor och månader efter varje behandlingstillfälle, men synliga förändringar kan ibland ses redan efter ca 7 dagar. Om det uppstår en mild svullnad så kan det ge ett direkt synligt resultat på fina linjer som blir mindre synliga. Det översta lagret av din hud förnyar sig själv ungefär var 40e dag, så efter några få behandlingstillfällen kan förändringarna vara betydande.

Gör microneedling ont?

Metoden med en dermaroller kan ge allt från en kittlande sensation till att vara ganska smärtsamt, beroende på längden av nålar som används. Lokalbedövande medel kan användas för att lindra eller helt ta bort smärtan. Du kan få en tillfällig rodnad som varar i några timmar efter behandlingen, och det kan skapa en känsla som liknar en solbränna.

Hur lång är återhämtningstiden efter microneedling?

Den inflammatoriska reaktionen i huden varar under en mycket kort tid, och avtar kraftigt på några timmar från rödhet till rosa, som kan vara i 12 till 48 timmar.

Hur kommer man se ut efter behandlingen?

De flesta får en viss rodnad och en mild svullnad liknande den från en mild solbränna under 12-48 timmar. Det kan uppstå lite blödning eller blåmärken. Ibland kan även tunna sårskorpor bildas. Efter en vecka eller två kommer du att märka av att huden ser hälsosammare ur, men den fulla effekten kommer att synas först efter några månader

Finns det risk för infektioner efter behandlingen?

Eftersom de små hålen i huden stängs inom en timme, och eftersom man använder rengjord och steril utrustning är det väldigt ovanligt med infektioner efter behandlingen.

Vad ska jag undvika att använda på huden efter en behandling?

För att säkerställa bästa möjliga läkning, använd inte starka syrabehandlingar (t.ex kemisk peeling) inom 1 vecka. Vistelse i solljus bör också undvikas, eller så bör du använda mineralbaserat solskydd.

När ska jag INTE använda en dermaroller eller annat microneedlinginstrumet?

 •  Om du har använt Roaccutan (isotretinoin) under de senaste 6 månaderna
 • Har öppna sår, skärsår, eller skrubbsår på huden
 • Har fått strålbehandling utförd på huden under det senaste året
 • Har någon form av hudinfektion, herpes eller akne på området som ska behandlas, eftersom det kan blir värre och spridas
 • Har tidigare fått keloider eller hypertrofiska ärr eller har dålig sårläkning. Använd inte heller för att behandla denna typ av ärr.

 

Finns det några bi-effekter av microneedling?

För det mesta återhämtar sig den behandlade huden snabbt efter behandlingen. Det kan dock ibland uppkomma bi-effekter, exempelvis:

 • Vätskande och svullnad under återhämtningsperioden.
 • Bakterieinfektion i huden (sällsynt) eller infektion av herpes simplex viruset
 • Milier, vilka lätt kan tas bort
 • Acne kan blossa ut, för det mesta mild

Sklerosering

Hva innebærer behandlingen?

 •  ​Sklerosering innebærer behandling av eksisterende sprengte blodkar. Den forebygger ikke dannelse av nye. 60- 80% av pasientene oppnår et meget god resultat.
 • Stoffet AETHOXYSCLEROL 1% injseres i små mengder (2ml) med meget tynt nål inn i åren. Stoffet er vevsirriterende og forårsaker gradvis innsnevring og lukking av åren.
 • Behandlinger gir minimalt med ubehag, og tar ca 30 minutter.
 • Det behandlete benet bandasjeres etter behandling. Behold bandasjen på de første 24 timer. Av samme grunn er det mest praktisk med komfortable klær på behandlingsdagen. For best mulig resultat bør du bruke støttestrømper på dagtid i 2 uker etter behandlingen.
 • Blå-brune merker på injeksjonstedet kan forekomme og tilhelingen forsinkes ved soling av det behandlede området.
 • Det kan være nødvendig med opptil tre behandlinger, eller evt laser behandling avhengig av problemets omfang og ønsket resultat, og som regel settes det opp en kontroll etter 6 uker med evt ny behandling.

 

Bivirkninger (forekommer hos ca 0,22% av pasienter)

 
Hyppige:

 •  forbigående rødhet og kløe på injeksjonstedet

 
Sjeldne:

 •  forbigående misfarging, flekker som blekner over tid
 • sjeldne allergiske reaksjoner i form av utslett – behandles med antihistaminer
 • pasienter med ustabil eller langtkommet diabetes bør ikke behandles pga fare for sårdannelse på injeksjonsstedet
 • infeksjon
 • kortvarig hodepine hos disponerte for migrene, behandles med Paracet
 • behandlingen utføres ikke under svangerskap og amming

 
Støttestrømper får kjøpt hos apotek eller Medicus Plesner.

PRP BEHANDLING

PRP er forkortelse for Platelet Rich Plasma, og kalles også for Dracula-therapy. Fellesnevneren er at dette er en stamcelle-behandling med dine egne vekstfaktorer.

Dette er behandlingen som mange av Hollywoods stjerner nå benytter for å beholde ungdommens glans. Hollywoodkjendis Angelina Jolie og Kim Kardashia er blant de som er store tilhengere av denne behandlingen!

Behandlingen brukes også mye innenfor ortopedi, tannkirurgi og idrettsmedisin i tillegg til det estetiske. Behandlingen benyttes vanligvis på ansikt/hals, men kan også benyttes på andre deler av kroppen. Ideelt i forbindelse med arr, sår og strekkmerker.

Hva kan behandlingen gjøre for deg:

 • Redusere linjer og rynker.
 • Jevnere hudfarge.
 • Redusere porer.
 • Redusere arr.
 • Regenerer huden.
 • Får sår til å gro.
 • Stimulerer benvekst.
 • Forebygger hårtap og får hår til å vokse tilbake.
 • Reduserer strekkmerker.
 • Solskader i hud.
 • Poser under øyne.

 
Hvordan foregår behandlingen

Dette er en helt naturlig behandling, da man bruker kundens eget blod. Dette gjør man ved at man tar en blodprøve med en mindre mengde med blod, som deretter sentrifugeres, slik at blodets egne vekst -/stamceller blir konsentrert og høstet ut. Deretter injiseres dette i de aktuelle områdene man ønsker å behandle. Dette er også en super forebyggende behandling. Det er alltid lettere å forebygge enn å reparere. For de som ønsker å kjenne minst mulig ubehag, kan man få lagt på en bedøvende krem på området som skal behandles. Bedøvelseskremen ligger da på huden i ca 1 time. Selve behandlingen tar ca 30 min.Etter at man har fått injisert stamcellene/vekstfaktorene i de aktuelle behandlings-områdene, brukes en micro-needling rulle over området, slik at det lages mikroskopiske hull i huden. Deretter tar man og masserer inn resterende mengde (ca 2 ml.)med stamceller/vekstfaktorer i overhuden, slik at overhuden også blir behandlet. (For mer info om micro-needling, se behandlings-oversikten vår) Man kan kombinere behandlingen med flere av våre andre behandlinger på klinikken for å få et enda bedre resultat. Den mest vanlige, er å kombinere med Restylane, da sitter Restylanen enda bedre og lenger enn vanlig. Behandlingen utføres av offentlig godkjent helsepersonell.

Hvilke prosesser skjer i forbindelse med behandlingen:

PRP er en foryngende cellebehandling, som gjennom vekstfaktorer/stamceller i våre blodceller stimulerer hudens cellefornyelse, produksjon av collagen og elastin. Dette medfører til at huden får tilbake sin glød og fasthet. Behandlingsresultatet når sin topp etter ca. 3 mnd.

Passer behandlingen alle:

Det er ingen former for allergiske reaksjoner, og alle kan behandles i alder 18 – 100 år, samt alle hudtyper.

De eneste gruppene man ikke behandler er gravide og blødere.

Etter behandlingen:

Etter behandlingen vil man være rød og litt hoven i det behandlede området. Rødheten forsvinner som regel i løpet av de første 24 timene, hevelse etter ca. 48 timer. Blåmerker kan oppstå, disse forsvinner i løpet av 7 til 14 dager. Her kan man bruke Arnica D30 i forkant og etterkant av behandlingen og Arncia salve i etterkant for å redusere faren for å få blåmerker. Man kan også bruke en krem som heter Hirudoidkrem i etterkant av behandlingen for å redusere blåmerker.

Hvor mange behandlinger/hyppighet:

Det anbefales 1–3 behandlinger i året, for hudforbedring, avhengig av kundens utgangspunkt. Intervallene er 12 uker mellom behandlingene.

Langtids-effekten av behandlingen:

Behandlings-effekten er langtidsvarende. Etter først å hatt et optimalt behandlings-opplegg hvor man har fått det ønskede resultat, trenger de fleste kun 1-2 behandlinger i året for å holde resultatene vedlike.